"PLAŠE EVROPLJANE" Zaharova se obratila Zapadu - Ne pripisujte Rusiji „bolesne fantazije“ o sukobu sa NATO-om

Марија Стевановић
Marija Stevanović

31. 01. 2024. u 12:13

PORTPAROLKA Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova pozvala je zapadne političare da ne pripisuju Rusiji „bolesne fantazije“ o mogućem sukobu sa NATO-om i, objavljujući ovakva saopštenja, da obavezno istaknu da je to njihovo gledište.

ПЛАШЕ ЕВРОПЉАНЕ Захарова се обратила Западу - Не приписујте Русији „болесне фантазије“ о сукобу са НАТО-ом

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Plaše Evropljane, kako to formulišu, ‘ruskom okupacijom' značajnog dela teritorije Starog sveta. Kako vidimo, političke i javne ličnosti u zemljama NATO-a i Evropske unije koje su pod uticajem Vašingtona, počele su aktivno da govore poslednjih nekoliko nedelja upravo na ovu temu i da se izjašnjavaju u smislu neophodnosti pripreme ili rata protiv naše zemlje, ili nekog sukoba, još jednog kruga napetosti i tako dalje - istakla je Zaharova na brifingu.

Ona je poručila zemljama kolektivnog Zapada, a pre svega zemljama EU, da ih Moskva poziva da ukoliko jednostrano ili tokom aktivnosti u sklopu NATO-a govore o ovakvim stvarima, da se potrude da istaknu da je to njihov stav i namera.

- Ali ni na koji način ne namećite tu ideologiju nama i ne pripisujte vaše bolesne fantazije našoj zemlji - naglasila je portparolka.

Prema njenoj proceni, ovakve izjave su potrebne samo da bi se imao osnov za izvlačenje novca iz evropskih budžeta za pomoć Kijevu.

- Radi se o tome da je neophodno da se iscedi, izvuče poslednji novac za pomoć kijevskom režimu, jer je Vašington saopštio da sada ne može time da se bavi. Ali članice NATO-a to treba obavezno da urade - smatra Zaharova.

Vojne vežbe NATO „Stedfest defender“ su najveći manevri Alijanse poslednje decenije. U njima učestvuje 90.000 vojnika.

Ranije je šef Vojnog komiteta NATO-a, admiral Rob Bauer priznao da su novi odbrambeni planovi Alijanse, odobreni u leto prošle godine, napravljeni pre svega za slučaj da dođe do sukoba sa Rusijom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

EVO KAKO KURTIJEVI SRBI VODE LEPOSAVIĆ: Izdala Srbiju i Srbe pa šmrče kokain u opštini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)