TO JE TERORIZAM! Ruski MSP osudio ukrajinski napad na Donjeck

Tanjug

21. 01. 2024. u 17:37

RUSKO ministarstvo spoljnih poslova osudilo je današnji napad ukrajinskih oružanih snaga na Donjeck, u kojem je poginulo najmanje 25 i povređeno 20 osoba, i pozvalo međunarodnu zajednicu da osudi akcije Kijeva.

ТО ЈЕ ТЕРОРИЗАМ! Руски МСП осудио украјински напад на Доњецк

Foto: Tanjug

U saopštenju ministarstva se tvrdi da je režim u Kijevu, uz podršku SAD i saveznika, ponovo izvršio "varvarski teroristički akt" protiv civilnog stanovništva.

Ministarstvo je ocenilo da neobuzdana želja Zapada da nanese "strateški poraz" Rusiji gura Kijev da sprovodi sve "nepromišljenije akcije".

-Reč je o terorističkim aktima, masovnim kršenjima humanitarnog prava i ratnim zločinima, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će eventualno ćutanje međunarodne zajednice povodom ovoga napada značiti prećutno odobravanje ubistava civila i, kako se navodi, "ohrabriti ukrajinske neonaciste da počine još krvavija zlodela".

Ministarstvo ukazuje da "teroristički napadi" kijevskog režima pokazuju da Ukrajina nema političku volju za mir i rešavanje sukoba diplomatskim putem.

-Na osnovu ovoga, očigledna je potreba za postizanjem svih ciljeva i zadataka ruske specijalne operacije, zaključuje ministarstvo.

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je da će ukrajinski napad na Donjeck biti jedna od glavnih tema sastanka Saveta bezbednosti o Ukrajini u ponedeljak.

Na sastanku će učestvovati ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, objavila je agencija RIA Novosti.

Broj poginulih u današnjem ukrajinskom granatiranju pijace u Donjecku povećan je na 25, a najmanje 20 osoba je povređeno, uključujući dvoje dece, rekao je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave