AMERIČKI GENERAL MILI: Podrška Ukrajini i poraz Putina je u interesu Evrope i SAD

Tanjug

15. 01. 2024. u 21:35

MEĐUNARODNA podrška Ukrajini, kako bi se mogla efikasno odupreti ruskoj agresiji, zadovoljava interese ne samo same ukrajinske nacije, već i Evrope i SAD, izjavio je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu bivši načelnik Generalštaba oružanih snaga SAD, general Mark Mili.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ МИЛИ: Подршка Украјини и пораз Путина је у интересу Европе и САД

Foto: Profimedia

-Verujem da je apsolutno u interesu SAD i Evrope, a ne samo Ukrajine, da obezbedimo pobedu u ovom ratu. Zato što je u pitanju mnogo ozbiljniji problem, rekao je Mili, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, za Ukrajinu je ruski rat egzistencijalna pretnja, jer je reč o opstanku zemlje, a za Evropu je to najveći rat od 1945. godine.

-Ali, rekao bih da je prava pretnja međunarodnom poretku koji je uspostavljen 1945. godine kao rezultat Drugog svetskog rata, naglasio je bivši visokorangirani general.

SAD se decenijama zalažu za međunarodni poredak rekao je Mili i poručio da je zbog toga neophodno obezbediti da agresor, Rusija, bude poražen u ratu koji je započeo.

-Verujem da je podrška Ukrajine iz Evrope, SAD i međunarodne zajednice izuzetno važna. Ovo uključuje vojnu podršku, finansijsku podršku, sankcije, diplomatsku podršku i još mnogo toga. Ali veoma je važno da (ruski predsednik Vladimir) Putin ne uspe, naglasio je Mili.

Prvog dana Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Švajcarskoj, Ukrajinska kuća u Davosu bila je domaćin tematskih diskusija posvećenih konsolidaciji međunarodne podrške Ukrajini.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024