AMERIČKI STRUČNJAK UPOZORAVA ZAPAD: Kombinovani ruski napadi postaju sve složeniji

Novosti online

15. 01. 2024. u 18:33

ORUŽANE snage Ruske Federacije već nekoliko nedelja sprovode masovne raketne napade sa ciljem onesposobljavanja vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine.

АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАК УПОЗОРАВА ЗАПАД: Комбиновани руски напади постају све сложенији

Foto: Profimedia/Ilustracija

Najveći takav napad izvršen je nakon napada ukrajinskih snaga na centar Belgoroda u kome je život izgubilo 25 civila, uključujući i petoro dece.

Pored povećanja količine naoružanja, ruska vojska koristi sve raznovrsniji arsenal za napade po vojnim postrojenjima neprijatelja, a ovo su primetili i zapadni izvori.

Tako je "Fajnenšel tajms" objavio članak u kome se poziva na izjavu višeg istraživača jedne "tink-tenk" organizacije sa sedištem u Vašingtonu, Dare Masikot koja tvrdi da "kombinovani ruski napadi postaju sve kompleksniji", samim tim otežavajući posao ukrajinske PVO.

Kako se navodi u tekstu, Oružane snage RF najpre koriste sporoleteće bespilotne letelice, zatim krstareće rakete podzvučne brzine i na kraju balističke ili krstareće rakete koje lete brzinom zvuka (ili većom), za konačan udar po ciljevima.

Iz "Fajnenšel tajmsa" dodaju da su mete raketnih napada sve više vojna postrojenja, a ne objekti energetske infrastrukture, kao što je to bio slučaj prethodne zime. Kao jedan od glavnih ciljeva, navodi se potpuno uništenje PVO ukrajinske vojske.

Dara Masikot dodaje: "Zbog takvih napada, Ukrajina neće moći da zaštiti svoje nebo, što predstavlja ogroman problem. Ako PVO bude skroz onesposobljena, otvoriće se prostor da Rusija upotrebi strateške i druge bombardere (na mnogo manjim dometima)".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)