IDF OBJAVIO: Uništena mreža tunela Islamskog džihada u Šedžaji u Gazi

Tanjug

07. 01. 2024. u 21:00

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su trupe rezervne brigade Jiftah nedavno izvršile raciju i zatim uništile mrežu tunela i dom višeg operativca palestinskog Islamskog džihada u naselju Šedžaja u gradu Gazi.

ИДФ ОБЈАВИО: Уништена мрежа тунела Исламског џихада у Шеџаји у Гази

Foto Tanjug/AP

U istočnom delu Šedžaje lociran je tunelski šaht koji pripada Islamskom džihadu, koji je vodio do podzemne mreže, a u blizini je pronađen raketni bacač, dodaje se u saopštenju.

U severnom delu Šedžaje, brigada Jiftah locirala je nekoliko tunelskih okana u blizini kuće Ahmeda Samare, za kojeg IDF kaže da je odgovoran za tunele Islamskog džihada u severnoj Gazi, prenosi Tajms of Izrael.

IDF tvrdi da su trupe u Samarinom domu pronašle "nekoliko komada oružja, knjižicu sa uputstvima o Islamskom džihadu, taktički plan za napad 7. oktobra i knjigu o Adolfu Hitleru".

Dok su radili na rušenju tunela u blizini Samarinog doma, operativci su otvorili vatru i podmetnuli eksplozivne naprave unutar podzemnih prolaza.

U saopštenju IDF-a se navodi da su vojnici uočili sumnjivu aktivnost iz unutrašnjosti tunela pre eksplozije, povukli se i pozvali na artiljerijske udare.

Borbeni inženjeri su kasnije uništili tunele, oružje i 12 objekata u oblasti iznad podzemne mreže tunela.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije