OSMORO IZGORELO U POŽARU, MEĐU NJIMA I TROJE DECE: Detalji horora u Rumuniji - Uhapšen vlasnik pansiona (VIDEO)

Novosti online

03. 01. 2024. u 00:27

VLASNIK pansiona "Fermei Dačilor", koji je izgoreo pre nedelju dana u rumunskom naselju Tohani, opštine Prahovo, uhapšen je zajedno sa još dve osobe zbog požara koji je odneo osam života, među kojima i život njegovog sina Viktora (11).

ОСМОРО ИЗГОРЕЛО У ПОЖАРУ, МЕЂУ ЊИМА И ТРОЈЕ ДЕЦЕ: Детаљи хорора у Румунији - Ухапшен власник пансиона (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Pored vlasnika Korenela Dinika, uhapšena su i dvojica menadžera Viorel Marijan Oletean i Adrijan Vitomir Ristin, koji su radila u pansionu, ali nije poznato šta im se stavlja na teret. Vlasti su našle sedam tela, dok se osmo identifikuje, piše "Blic".

Do sada su identifikovani Dinikov sin Viktor (11), sin generala Petrua Bejčeanua, načelnika Generalnog direktorata za obaveštajne poslove, Lučijan Ene i dvoje njegove dece, sinovi Luka i Petar, kao i student druge godine sociologije i njen dečko.

Podsećamo, do požara je došlo 26. decembra, u pansionu u kom je bilo smešteno 26 osoba u trenutku buktinje koja je progutala objekat — 18 osoba je evakuisano pre dolaska vatrogasnih ekipa, dok su vatrogasci gasili požar skoro 7 sati.

Pansion defakto pripada Diniku, dok u dokumentima pripada Oleteanu i Ristinu, i za njih rumunski mediji navode da su "defakto administratori".

"Nije imao protivpožarnu zaštitu"

Kako navode požar je počeo na električnim instalacijama.

- Pansion nije imao protivpožarnu dozvolu. Godine 2019. je izvršena redovna provera, prilikom čega je utvrđeno šest neusaglašenosti, a primenjeno je šest upozorenja. Ne znam kako da odgovorim na pitanje da li su imali dozvolu za rad. Pokrenut je krivični postupak za utvrđivanje svih uzroka - izjavili su tada nadležni i dodali:

- U vreme provere, inspektorima nije stavljena na raspolaganje nikakva dokumentacija koja pokazuje da su rešeni problemi, kako bi se utvrdila neophodnost traženja i pribavljanja odobrenja za zaštitu od požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINU ČEKA TUŽNA SUDBINA Riter poručio Zelenskom: Neće biti tvog režima kad se rat završi