OLUJA POMRSILA PLANOVE PILOTU: Jak vetar "nosao" letelicu kao da je od papira, sletanje se u prvi mah činilo nemogućom misijom (VIDEO)

Novosti online

29. 12. 2023. u 16:39

OLUJA Gerit, koja je u sredu pogodila Veliku Britaniju, na momente je praktično činila nemogućim sletanje na pistu aerodroma Hitrou (LHR) u Londonu.

ОЛУЈА ПОМРСИЛА ПЛАНОВЕ ПИЛОТУ: Јак ветар носао летелицу као да је од папира, слетање се у први мах чинило немогућом мисијом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/The Telegraph

I u drugim delovima Velike Britanije ova nepogoda je uzrokovala velike probleme, a Škotska je bila najgore pogođena olujom.

Jake snežne padavine, poplave i olujni udari vetra ugrozili su ljude i imovinu u Severnom i Istočnom Jorkširu, Kambiji i Midlendu, navodi Guardian.

Koliko su udari bili jaki verovatno najbolje se vidi na snimku koji je načinio Džeri Dajer, vlasnik kanala Big Džet TV, koji stalno prenosi poletanja i sletanja sa britanskih aerodroma, javlja BBC.

Pilot aviona Boing 777 kompanije Amerikan Airlajns pokazao je veliko umeće prilikom sletanja, komentarisali su mnogi snimak koji je odmah postao viralan.

Prilikom samog sletanja, Dajer je uzbuđeno komentarisao borbu kapetana vazduhoplova sa nevremenom.

Oluja je danas oslabila, ali se očekuje da će se London ponovo suočiti sa ovom nepogodom tokom poslednjeg vikenda u godini.

Boing 777 ove američke kompanije, registarske oznake N727AN, napravljen 2014. pod serijskim brojem 33541 od početka leti u floti Amerikan Airlajns.

Interesantno je da je baš ovaj vazduhoplov 9. oktobra 2017. godine imao incident - u Hong Kongu, kada se na samom aerodromu Hong Kong (HKG), tokom ubacivanja tereta pokvario, a potom i zapalio sistem za utovar kontejnera. U incidentu nije bilo povređenih niti žrtava.

Ni u “teškom sletanju” aviona nije bilo povređenih, navode britanski mediji.

(Aero.rs)

BONUS VIDEO: ADRENALINSKA VEVERICA: Drži se za grane dok oluja besni Krimskim poluostrvom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)