FBI: Nasilni kriminal na nivou pre pandemije, krađa imovine u porastu

Tanjug

06. 12. 2023. u 23:11

BROJ slučajeva nasilnog kriminala širom Sjedinjenih Američkih Država smanjio se prošle godine i pao na otprilike isti nivo kao pre početka pandemije korona virusa, međutim broj slučajeva krađe imovine je značajno porastao, pokazuju podaci godišnjeg izveštaja Federalnog istražnog biroa (FBI).

ФБИ: Насилни криминал на нивоу пре пандемије, крађа имовине у порасту

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Nasilni kriminal opao je za 1,7 odsto, što uključuje smanjenje od 6,1 odsto kada je reč o broju ubistava, prenosi Glas Amerike.

Broj silovanja je smanjen za 5,4 odsto, a teških fizičkih napada za 1,1 odsto, dok se broj pljački povećao za 1,3 procenta.

FBI navodi da se krađa automobila povećala 8,1 odsto u odnosu na 2021. godinu, a velika većina slučajeva uključuje napadača koji preti vlasniku automobila oružjem.

U više od četvrtine svih krađa automobila neko je povređen.

Ovogodišnji izveštaj pokazuje da, dok se broj odraslih žrtava fatalnog oružanog nasilja smanjio za 6,6 procenata, procenjeni broj maloletnih žrtava je porastao za 11,8 odsto.

Broj napada na pripadnike policije je porastao 1,8 odsto u odnosu na 2021. godinu, dok je nasilni kriminal, u celini, na znatno nižem nivou od istorijsko visokih stopa kriminala 1990-ih godina.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić