ZAHAROVA ZNA ISTINU? Otkrila koga je Lavrov u Skoplju zamolio da ga ostavi na miru

Novosti online

04. 12. 2023. u 22:21

REČENICA ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova „Ostavite me na miru“ na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS-a) u Skoplju upućena je bila fotografu te organizacije, saopštila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova televiziji „Rusija 1“.

ЗАХАРОВА ЗНА ИСТИНУ? Открила кога је Лавров у Скопљу замолио да га остави на миру

FOTO: AP/Tanjug

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, tokom sastanka ministarskog Saveta OEBS-a 30. novembra, prekinuo je izlaganje frazom: „Možete li me ostaviti na miru, molim vas“.

Tokom prenosa događaja nije bilo jasno kome je ministar uputio ove reči.

- Bio je to fotograf organizatore, koji, očigledno, na osnovu onoga što su kasnije izmislili sa tim fotografijama (sastanka), jednostavno nije mogao da veruje da je ruski ministar došao na sednicu, i odlučila da priđe tako blizu kako bi ga video svojim očima - rekla je Zaharova.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova je primetila da su zapadne zemlje koristile ovu frazu kao „slogan“ i „mim“, pokušavajući da pokažu da je Rusija navodno izolovana. Zaharova je podsetila da je u istu svrhu jedan broj novinara preneo lažnu vest, koristeći u svojim materijalima fotografiju sa ministrima zemalja članica OEBS-a bez Sergeja Lavrova, koja je snimljena pre zvaničnog sastanka.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI: Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽENA AUTOMOBILOM SLETELA U REKU, DETE OSTALO ZAROBLJENO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Malenoj, nažalost, nije bilo spasa