OTVORENO KAŽEM DA JE IZRAEL TERORISTIČKA DRŽAVA: Erdogan očekuje podršku Italije u borbi za prekid vatre u Pojasu Gaze

Novosti onlajn

15. 11. 2023. u 14:48

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas italijanskoj premijerki Đorđi Meloni da Ankara očekuje podršku Rima za prekid vatre u Gazi, saopšteno je danas iz turskog predsedništva.

ОТВОРЕНО КАЖЕМ ДА ЈЕ ИЗРАЕЛ ТЕРОРИСТИЧКА ДРЖАВА: Ердоган очекује подршку Италије у борби за прекид ватре у Појасу Газе

Foto: EPA

Erdogan je u telefonskom razgovoru rekao italijanskoj premijerki i da će Turska nastojati da osigura da Izrael bude kažnjen pred međunarodnim sudovima, prenosi Rojters.

Ranije danas Erdogan je izazvao žestoke kritike nakon što je Izrael nazvao terorističkom državom i ocenio da je palestinska militantna grupa Hamas politička partija koju su izabrali Palestinci i „borci pokreta otpora”, koji pokušavaju da zaštite svoju zemlju i narod, prenose mediji.

- Nećemo prihvatiti lekcije o moralu od predsednika Erdogana, čoveka u čijoj zemlji je užasno stanje ljudskih prava. Izrael se brani od brutalnih terorista iz Hamasa i Islamske države, od kojih je nekima dozvoljeno da deluju pod Erdoganovim krovom - rekao je izraelski opozicioni lider Jair Lapid.

Erdogan je tokom svog obraćanja u turskom parlamentu rekao da Izrael sprovodi strategiju „potpunog uništenja Gaze i ljudi koji tu žive”.

- Otvoreno kažem da je Izrael teroristička država - rekao je Erdogan.

(Politika)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti