IZRAEL POTVRDIO NAPAD: Gađali smo kamp, ubijen je komandant elitnih snaga Hamasa (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

31. 10. 2023. u 20:27

POTPAROL Izraelske odbrambene snage (IDF) Danijel Hagari potvrdio je da su izraelski borbeni avioni izveli napad na izbeglički kamp Džabalija u Gazi, za koji je rekao da je ubio višeg komandanta i izazvao kolaps Hamasove podzemne infrastrukture.

ИЗРАЕЛ ПОТВРДИО НАПАД: Гађали смо камп, убијен је командант елитних снага Хамаса (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@NewsMelt

- Tokom proteklog dana, trupe IDF-a delovale su u Hamasovom terorističkom uporištu u Džabaliji, na severu Gaze. Uporište je korišćeno za obuku i izvođenje terorističkih aktivnosti. Tokom kopnene aktivnosti, trupe su eliminisale oko 50 terorista, takođe su uništeni ulazi u terorističke tunele i oružje - navodi se u saopštenju IDF-a.

Oni su takođe naveli da je u napadu ubijen visoki komandant Hamasa, Ibrahim Biarija.

Kako prenosi "Si-En-En", Hamas je demantovao navode da je bilo ko od njihovih lidera bio prisutan u kampu tokom napada IDF-a.

Podsećamo, militantna grupa Hamas saopštila je da je ubijeno više od 50 ljudi u napadu na izbeglički kamp, dok je Šef FBI-a izjavio da je ovaj napad nešto "što nisu videli godinama".

- Akcije Hamasa i njegovih saveznika biće inspiracija kakvu nismo videli otkako je Islamska država uspostavila svoj takozvani kalifat pre nekoliko godina - rekao je on.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini