OVO JOŠ NISTE ČULI - MUŠKARCI IMAJU ROK ZA ISELJENJE: Evo šta je sud odlučio za one starije od 40 koji žive sa majkom

Novosti Onlajn

28. 10. 2023. u 11:27

PROCENAT odraslih Italijana koji žive sa roditeljima, već duže vreme je prilično visok, a jedna majka je bila primorana da preduzme drastične mere nakon što su njena dva sina – obojica u četrdesetim godinama, odbila da napuste udobnost porodične kuće.

ОВО ЈОШ НИСТЕ ЧУЛИ - МУШКАРЦИ ИМАЈУ РОК ЗА ИСЕЉЕЊЕ: Ево шта је суд одлучио за оне старије од 40 који живе са мајком

Foto: Novosti

Neimenovana žena koja ima 75 godina, iz grada Pavije, umorila se od toga što mora da izdržava svoje sinove, od 40 i 42 godine, i u nekoliko navrata je pokušala da ih ubedi da počnu samostalni život, posebno pošto su zaposleni.

- Ali niko o tome nije hteo ništa ni da čuje! - rekla je ona, prema izveštaju u lokalnim novinama La provinćija Paveze.

Majci je zasmetalo i to što njeni sinovi ne doprinose kućnim troškovima ili poslovima. Zato ih je izvela na sud, što je kulminiralo presudom sudije Simonom Katerbi, koja je saosećala sa njenom nevoljom i izdala nalog za iseljenje muškaraca.

U presudi se navodi da, iako je za muškarce koji još uvek žive kod kuće prvobitno bila garantovana „obaveza roditelja da obezbedi izdržavanje“, to više nije opravdano s obzirom na činjenicu da su stariji od 40 godina. Muškarci imaju rok do 18. decembra za iseljenje.

Skoro 70 odsto ljudi u Italiji starosti između 18 i 34 godine i dalje živi u istom domaćinstvu sa roditeljima, prema podacima iz 2022. godine, odnosno 72,6 odsto muškaraca i 66 odsto žena.

Studija iz 2019. pokazala je da je od mladih odraslih koji žive kod kuće 36,5 odsto studenata, 38,2 odsto ima posao, a 23,7 procenata ga traži.

I mladi u Srbiji iz roditeljskog doma odlaze tek kada zakorače u četvrtu deceniju.

Iako je u Italiji oduvek postojala kultura više generacija koje žive pod jednim krovom, broj mladih koji duže ostaju u porodičnoj kući poslednjih godina je porastao, uglavnom kao rezultat teških ekonomskih uslova i dosta vremena koje je potrebno da se nađe stabilan posao.

Iako je nalog za iseljenje naslednika retkost, u Italiji je bilo slučajeva da su roditelji odvedeni na sud od strane njihove odrasle dece koja još uvek očekuju finansijsku podršku, prenosi RTS.

U jednom slučaju, 2020. godine, italijanski vrhovni sud je odbacio žalbu 35-ogodišnjeg muzičara koji je tvrdio da njegov prihod od 20.000 evra nije dovoljan za život i da mu je potreban novac od roditelja. Njegov slučaj je odbijen, sudskom presudom da mladi nemaju automatsko pravo na finansijsku podršku roditelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!