VANREDNO STANJE U CELOM IZRAELU: Više od 250 stradalih izraelaca i 230 palestinaca

Tanjug

07. 10. 2023. u 22:46

MINISTAR odbrane Izraela Joav Galan odlučio je danas da proglasi vanredno stanje u celom Izraelu, saopšteno je iz njegovog kabineta, javlja "Tajms of Izrael".

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ЦЕЛОМ ИЗРАЕЛУ: Више од 250 страдалих израелаца и 230 палестинаца

Foto Tanjug/AP

Galan je ranije danas proglasio vanredno stanje u krugu od 80 kilometara od Pojasa Gaze, nakon što je sa te palestinske teritorije izveden iznenadni raketni napad i organizovan upad naoružanih napadača na izraelsku teritoriju.

Vanredno stanje omogućava vojnoj komandi da ograničava okupljanja i zatvori područja.

Broj Izraelaca koji su poginuli u današnjim napadima Hamasa na Izrael porastao je na više od 250, dok je povređeno njih više od 1.450, javljaju izraelski mediji.

Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se jutros u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je posle raketnih napada Hamasa i upada njegovih pripadnika na izraelsku teritoriju, da je Izrael u ratu.

S druge strane, palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi je saopštilo da su najmanje 232 Palestinaca ubijena, a da je najmanje 1.700 ranjeno na toj teritoriji u izraelskoj odmazdi nakon napada Hamasa na Izrael, preneo je "Tajms of Izrael".

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu