MENENDEZ PRIVREMENO PODNEO OSTAVKU: Optužbe na račun albanskog lobiste se samo nižu

Novosti online

23. 09. 2023. u 08:27

AMERIČKI senator Bob Menendez privremeno je podno ostavku na mesto predsednika Komiteta za spoljne poslove Senata, nakon podizanja optužnice za zločine uključujući podmićivanje i zaveru radi iznude, izjavio je u petak lider senatske većine Čak Šumer.

МЕНЕНДЕЗ ПРИВРЕМЕНО ПОДНЕО ОСТАВКУ: Оптужбе на рачун албанског лобисте се само нижу

FOTO: AP/Tanjug

Kako piše "Sputnjik gloub"  trenutna pravila Demokratske konferencije nalažu da svaki poslanik koji služi kao predsedavajući ili visoko rangirani član kongresnog tela mora „odmah“ da se povuče sa svoje funkcije ako je optužen za krivično delo.

Pored toga, najviši demokratski član ovog veća preuzeo bi odgovarajuće odgovornosti, a u vezi sa slučajem Menendez to bi trebao biti senator Ben Kardin (D-MD). Kardin je ranije u maju najavio da namerava da se povuče na kraju svog mandata 2025. godine.

Do danas su najmanje dva člana demokrata iz Predstavničkog doma pozvala senatora iz Nju Džersija da u potpunosti podnese ostavku, a predstavnik Din Filis (D-MN) bio je jedan od prvih koji je pozvao na smenu.

Menendez je uzvratio na optužbe, rekavši da su "godinama snage iza scene u više navrata pokušavale da ućutkaju moj glas i iskopaju mi politički grob".

Podsećamo, u petak je Ministarstvo pravde SAD otkrilo optužnicu koja Menendeza i njegovu suprugu tereti za podmićivanje, zaveru da počine prevaru poštenih službi i zaveru da počine iznudu pod bojom zvaničnog prava zbog navodnog razmene svog uticaja kao senatora da bi obogatio sebe i saoptužene i koristi egipatskoj vladi.

Optužnica se posebno fokusirala na luksuzno vozilo, zlatne poluge i stan koji su Menendez i njegova supruga Nadin Arslanian navodno dobili kao deo „korumpiranog odnosa“ sa biznismenima iz Nju Džerzija Vaelom Hanom, Hozeom Uribeom i Fedom Daidesom.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024