OPASNIJI OD LANCETA: Ovo je novi ruski dalekometni dron Italmas

P. Z. S./armyrecognition.com

21. 09. 2023. u 19:13

RAZVOJ kompanije Aerosken (Aeroscan) doveo je do stvaranja municije dugog dometa koja se naziva „Italmas“, često kolokvijalno poznatog kao Proizvod 54.

ОПАСНИЈИ ОД ЛАНЦЕТА: Ово је нови руски далекометни дрон Италмас

Foto: Profimedia

Izveštaj Aleksandra Rogatkina, prikazan na TV kanalu Rusija 1, bavio se značajem ovog oružja.

Izvanredna karakteristika najnovijeg drona Italmas je njegov veliki domet, koji prelazi 200 kilometara. Ova izuzetna sposobnost zahvaljuje se inkorporaciji motora sa unutrašnjim sagorevanjem u njegov dizajn. Štaviše, korišćenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem od strane programera omogućilo je povećanje nosivosti bojeve glave. Ovo daje značajnu prednost dronu Italmas, čak i u poređenju sa visoko cenjenim dronom kamikazom Lancet, koji je već pokazao svoju snagu u Ukrajini.

Ono što Italmas izdvaja je njegova svestranost, sposobn da gađa ne samo topovsku i raketnu artiljeriju već i neprijateljsko osoblje na velikim udaljenostima. Opremljen kumulativnom bojevom glavom, ovaj dron može efikasno da gađa neprijateljska oklopna vozila i širok spektar ciljeva, uključujući HIMARS raketne bacače.

Aerosken, lociran u Iževsku, specijalizovan je za istraživanje i proizvodnju bespilotnih vozila, sa razlikom da je matična kompanija ZALA Aero Grupe.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu