LONDON BI DA ODOBRI ANKARU: Britanski ministar spoljnih poslova razgovarao je sa svojim turskim kolegom o pristupanju Švedske NATO-u

Novosti online

13. 09. 2023. u 23:30

BRITANSKI ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli rekao je u sredu da je sa svojim turskim kolegom Hakanom Fidanom detaljno razgovarao o ulasku Švedske u NATO i zabrinutosti Ankare u vezi s antiterorističkim zakonodavstvom u Stokholmu.

ЛОНДОН БИ ДА ОДОБРИ АНКАРУ: Британски министар спољних послова разговарао је са својим турским колегом о приступању Шведске НАТО-у

FOTO: EPA

Prema Kleverliju, London smatra Švedsku „izuzetno sposobnom silom u pogledu odbrane“, zemljom koja će doprineti odbrambenoj sposobnosti alijanse.

On je napomenuo da London takođe namerava da ojača saradnju sa Ankarom u okviru NATO-a, jer je Turska „neophodan” član alijanse.

Finska i Švedska, u pozadini događaja u Ukrajini u maju 2022. godine, podnele su prijave za pridruživanje alijansi. Finska je 4. aprila postala 31. članica NATO-a. Švedska aplikacija još uvek nije dobila konačno odobrenje Mađarske i Turske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu