RUMUNIJA OTKRILA TAJNE PLANOVE VOJSKE: Grade se betonska skloništa na granici sa Ukrajinom (VIDEO)

Novosti onlajn

13. 09. 2023. u 17:46

VLASTI Rumunije saopštile su da su pronašle ostatke dronova na svojoj teritoriji. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova istakla je da Bukurešt nema objektivnu sliku o tome šta se dogodilo niti dokaze da bi govorile kome oni pripadaju.

РУМУНИЈА ОТКРИЛА ТАЈНЕ ПЛАНОВЕ ВОЈСКЕ: Граде се бетонска склоништа на граници са Украјином (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Rumunsko ministarstvo odbrane je prošle nedelje dva puta izvestilo da je pronašlo ostatke dronova na jugoistoku zemlje. Rumunski predsednik Klaus Johanis izjavio je u subotu da veruje da su incident izazvali ruski napadi na ukrajinske luke na Dunavu.

S tim u vezi, u nedelju je otpravnik poslova Rusije u Rumuniji Elena Kopnina pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije, gde joj je usmeno uručen protest u vezi sa navodnim kršenjem vazdušnog prostora zemlje ruskim dronom.

- Sami predstavnici Rumunije još uvek nemaju jasnu niti objektivnu sliku o tome šta se dogodilo. Niko ne može da razume šta pokušavaju da kažu - rekla je Zaharova tokom brifinga.

- Smatramo demarš (Rumunije) još jednom manifestacijom koncepta „verovatno se desilo“, kada nema činjenica, dok istovremeno pokušavaju da ubede publiku da je vrlo verovatno da se nešto dogodilo - dodala je ona.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Rumunije Raed Arafat izjavio je da vojnici rumunske vojske grade betonska skloništa za stanovnike sela koja se graniče sa Ukrajinom preko Dunava, gde bi mogli da sačekaju da prođe opasnost za vazdušni napad zbog dronova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: AKTIVIRAO SE VULKAN NA HAVAJIMA - Kilauea izbacuje "fontane lave"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)