AMERIKA ZAPRETILA SEVERNOJ KOREJI Saliven: Pjongjang će platiti cenu za eventualno snabdevanje Rusije oružjem

Tanjug

05. 09. 2023. u 21:51

PREGOVORI o oružju između Rusije i Severne Koreje aktivno napreduju, izjavio je danas američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven i upozorio severnokorejskog lidera Kim Džong Una da će njegova zemlja platiti cenu za snabdevanje Rusije oružjem za upotrebu u Ukrajini.

АМЕРИКА ЗАПРЕТИЛА СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ Саливен: Пјонгјанг ће платити цену за евентуално снабдевање Русије оружјем

FOTO: EPA

Pružanje oružja Rusiji neće se dobro odraziti na Severnu Koreju i oni će platiti cenu za ovo u međunarodnoj zajednici, rekao je Saliven novinarima u Beloj kući, preneo je Rojters.

Kremlj je ranije danas saopštio da nema šta da kaže o izjavama američkih zvaničnika prema kojima je Kim planirao da otputuje u Rusiju ovog meseca kako bi se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i razgovarao o snabdevanju Moskve oružjem.

Kim očekuje nastavak razgovora o oružju, uključujući razgovor na nivou lidera i možda čak i licem u lice, tvrdi Saliven.

- Nastavili smo da pritiskamo rusku odbrambenu industrijsku bazu - rekao je Saliven,

dodajući da Moskva sada "traži bilo koji izvor gde može da pronađe robu poput municije".

On je istakao da će SAD nastaviti da pozivaju Severnu Koreju da se pridržava javne obaveze da Rusiji ne isporučuje oružje koje će služiti za ubijanje Ukrajinaca.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Adrijen Votson izjavila je u ponedeljak da bi Kim i Putin mogli da planiraju da se sastanu, a "Njujork tajms" je citirao neimenovane američke i savezničke zvaničnike koji su naveli da Kim planira da već sledeće nedelje otputuje u Rusiju i sastane se sa Putinom.

Upitan da li može da potvrdi ove informacije, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da ne može i da nema šta da kaže, navodi Rojters.

 

BONUS VIDEO: POVRATAK ASTRONAUTA - Završena je šestomesečna misija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024