BORBA SA VATROM UŠLA U 15. DAN: U Grčkoj nešto bolja situacija, ali vatrogasci i dalje imaju pune ruke posla

Tanjug

02. 09. 2023. u 09:38

BORBA grčkih vatrogasaca sa vatrenom stihijom u oblasti Evros, na severoistoku Grčke, nastavlja se već 15. dan, a situacija sa požarima je nešto bolja nego prethodnih dana.

БОРБА СА ВАТРОМ УШЛА У 15. ДАН: У Грчкој нешто боља ситуација, али ватрогасци и даље имају пуне руке посла

Foto: AP

Prema podacima Vatrogasne službe, trenutno se radi na raštrkanim aktivnim izbijanjima unutar područja Sufli, Kornofolia, Dadia, Kotronia, Sidiro i Januli.

Juče su izbila 44 nova požara, a vatrogasne službe su tada ugasile i 81 požar širom države. U gašenju požara učestvuju 582 vatrogasca sa 129 vozila i 16 jedinica bez vozila, kao i osam aviona i dva helikoptera, navodi portal Katimerini.

Pomoć u gašenju požara pruža Evropski mehanizam civilne zaštite sa snagama Francuske, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Bugarske i Slovačke, a preko međudržavnih sporazuma pomoć je stigla iz Albanije i Srbije. U gašenju učestvuje veliki broj dobrovoljnih vatrogasaca, snaga koje su stavili na raspolaganje grčka policija i vojska, kao i cisterne za vodu i mehanizacija iz regiona.

Rizik od požara je danas i dalje visok u regionima Atike, Centralne Grčke, istočne Makedonije i Trakije , kao i regionu Severnog Egeja i pripadnici Vatrogasne službe ostaju u opštoj pripravnosti.

BONUS VIDEO: GRČKA - Posledice razornog požara u nacionalnom parku "pluća Atine"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu