AMERIČKI NBC TVRDI: Bela kuća je počela da se aktivno priprema za pokretanje Bajdenovog impičmenta

P. Z. S. / ria.ru

01. 09. 2023. u 20:24

ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džoa Bajdena počela je aktivne pripreme za moguće pokretanje istrage o opozivu od strane Republikanske stranke u Predstavničkom domu američkog Kongresa kako bi dala agresivan odgovor na postupke političkih protivnika demokrata, prenosi NBC njuz, pozivajući se na izvore.

АМЕРИЧКИ НБЦ ТВРДИ: Бела кућа је почела да се активно припрема за покретање Бајденовог импичмента

Foto AP


Bela kuća je stvorila „ratnu sobu“ od dvadesetak advokata, pravnih savetnika i angažovanih ljudi za komunikacije da predvode agresivan odgovor na verovatnu republikansku istragu o opozivu predsednika Džoa Bajdena.

Prema rečima sagovornika kanala, savetnici šefa Bele kuće nameravaju da daju „energičan odgovor protiv istrage”, predstavljajući postupke republikanaca kao nedokazan trik za stvaranje haosa.

-Nikada ranije u modernoj istoriji impičment nije izgrađen na potpunom nedostatku dokaza, citira jedan od izvora publikaciju.

Napominje se da je Bela kuća počela da se priprema za opoziv od prvog dana rada Predstavničkog doma Kongresa SAD u sadašnjem sastavu pod kontrolom Republikanske partije, ali su tek od avgusta privučeni savetnici počeli da ispituju poziciju svojih političkih protivnika kako bi razvili odgovor.

Bela kuća takođe proučava opoziv bivšeg američkog predsednika Bila Klintona 1998. godine kao model za izgradnju efikasne linije odbrane, kao i razvijanje odgovora kako bi republikanci „platili političku cenu“ za svoje postupke.

Krajem avgusta Si-En-En je javio da su predsednik Predstavničkog doma Kongresa SAD Kevin Makarti i jedan broj visokih predstavnika Republikanske partije počeli da formiraju strategiju za pokretanje istrage u okviru postupka impičmenta Bajdena.

Konkretno, Republikanska partija raspravlja o mogućnosti pokretanja istrage bez formalnog glasanja o njoj. Kako kanal primećuje, u Sjedinjenim Državama ne postoji ustavni uslov koji zahteva od zakonodavaca da obavezno glasaju za pokretanje istrage o opozivu.

Ranije je Makarti izvestio da informacije koje su prikupili republikanci omogućavaju da se pokrene pitanje Bajdenovog opoziva. Prema njegovim rečima, porodica predsednika SAD je umešana u „kulturu korupcije“. Poslanica Predstavničkog doma Mardžori Tejlor Grin je zauzvrat izjavila da bi istraga o postupku opoziva Bajdena mogla da bude pokrenuta u septembru.

Makarti je rekao da istraga o navodnoj umešanosti u koruptivne aktivnosti predsednika SAD i njegovog sina Hantera Bajdena diktira potrebu da se pokrene opoziv šefa države. Kako je primetio jedan viši kongresmen, takav postupak će proširiti sposobnost američkog zakonodavstva da prikupi informacije neophodne za sprovođenje istrage protiv američkog lidera.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)