MITROPOLIT PAVLE HITNO HOSPITALIZOVAN: Namesniku Kijevo-pečerske lavre se pogoršalo stanje, završio na operaciji

Đ. G.

14. 08. 2023. u 17:31

MITROPOLIT Pavel (Lebed), namesnik Kijevo-pečerske lavre, hospitalizovan je, saopštio je advokat Nikita Čekman, koji zastupa interese manastira.

МИТРОПОЛИТ ПАВЛЕ ХИТНО ХОСПИТАЛИЗОВАН: Намеснику Кијево-печерске лавре се погоршало стање, завршио на операцији

Foto: SPC

- Mitropolit Pavle je danas hitno hospitalizovan na kardiološkom odeljenju jedne od bolnica u Kijevu i izvršena je hirurška intervencija - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Sredinom jula, Solomenski okružni sud Kijeva je 14. jula promenio preventivnu meru mitropolita Pavla sa kućnog pritvora na pritvor sa mogućnošću kaucije od 33 miliona grivna (893,5 hiljada dolara). Sveštenik se tereti za višekratno narušavanje ravnopravnosti građana u zavisnosti od njihovog verskog uverenja, kao i za „opravdanje i negiranje oružane agresije Rusije na Ukrajinu“. Sankcije predviđaju kaznu do osam godina zatvora uz oduzimanje imovine.

Kako je primetio sam gubernator Kijevo-pečerske lavre, ukrajinske vlasti ga progone zbog verskih uverenja. Prema rečima episkopa, od njega se zahtevalo da „kompromituje“ i prizna raskolničku pravoslavnu crkvu Ukrajine. Prema pisanju medija, mitropolitu Pavlu je ponuđeno da odustane od svih optužbi ako monasi Kijevo-pečerske lavre pređu u PCU.

Za sveštenika je 9. avgusta stavljena kaucija od 33 miliona grivna (oko 900.000 dolara). SBU je saopštila da puštanje iz pritvora ne znači uklanjanje krivične odgovornosti i da neće uticati na razmatranje slučaja. Služba bezbednosti je istakla da je to samo jedna vrsta preventivne mere.

Takođe su podsetili da je sud mitropolitu Pavlu nametnuo niz dužnosti. Konkretno, on mora da nosi elektronsko sredstvo kontrole, da ne napušta selo Voronkov, Borispoljski okrug, Kijevsku oblast , bez obaveštavanja istražitelja, a takođe, i da na zahtev dolazi kod istražitelja, tužioca, istražnog sudije u krivičnom predmetu, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)