NAJAVLJENI TALASI VISINE I DO OSAM METARA: Ovaj deo Evrope biće na udaru jakog nevremena

Srna

08. 08. 2023. u 17:07

STANOVNICI Norveške upozoreni su danas da se pripreme na veoma jaku kišu nakon što je oluja "Hans" odnela dva života i nanela veliku štetu na severu Evrope.

НАЈАВЉЕНИ ТАЛАСИ ВИСИНЕ И ДО ОСАМ МЕТАРА: Овај део Европе биће на удару јаког невремена

Foto: Printskrin/Jutjub/AP

Jaka kiša i dalje pada u regionu i uzrokuje probleme u Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, Litvaniji, Finskoj, Estoniji i Letoniji.

Trajektni saobraćaj je otkazan, letovi kasne ili su otkazani, dok su putevi i saobraćajnice pod vodom.

U Oslu su vlasti objavile upozorenje da ljudi danas ostanu kod kuća i da, u skladu sa mogućnostima, odatle obavljaju poslove.

Norveški Direktorat za vodene resurse i energiju upozorio je na "ekstremno jaku kišu" na jugu te zemlje i da bi trebalo izbegavati nepotreban odlazak na put.

U Finskoj je, takođe, objavljeno upozorenje ljudima da ponovo razmisle da li je potrebno da izlaze iz kuća i da idu na put.

Danski Institut za meteorologiju najavio je visinu talasa do osam metara dok je voda odnela nekoliko kuća sa plaža u Severnom moru. Pedesetogodišnja žena je u Litvaniji poginula kada je na nju palo stablo koje je oborio snažan vetar. Na granici između Litvanije i Belorusije jedna osoba je poginula, takođe nakon pada stabla usled udara vetra.

U centralnom delu Švedske, voz je iskočio iz šina nakon što je klizište odnelo zemljište ispod šina. Lakše su povređene tri osobe.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!