ČEKA IH GUBITAK JOŠ TERITORIJA: Ilon Mask bez dlake na jeziku o ukrajinskoj kontraofanzivi

Novosti online

10. 07. 2023. u 11:42

NEUSPEH kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine mogao bi da dovede do toga da Kijev izgubi značajan deo teritorija, napisao je vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask na društvenim mrežama.

ЧЕКА ИХ ГУБИТАК ЈОШ ТЕРИТОРИЈА: Илон Маск без длаке на језику о украјинској контраофанзиви

Foto: Profimedia

„U slučaju da ukrajinska kontraofanziva bude neuspešna i pretrpi velike gubitke, ruske jedinice bi tokom kontranapada mogle da osvoje još više teritorija“, tvrdi on.

Mask smatra da upravo ta činjenica sprečava Oružane snage Ukrajine da izvedu kontraofanzivu velikih razmera. Veruje da bi Rusija pobedila u ratu zbog značajne nadmoći u broju vojnika.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, ukrajinska vojska od 4. juna preduzima bezuspešne pokušaje ofanzive. Sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev je 22. juna izjavio da je ukrajinska vojska izgubila od početka kontraofanzive više od 13.000 vojnika.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta podvlačio da Oružane snage Ukrajine nemaju uspeha ni na jednom pravcu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!