TRAMP TVRDI - KOKAIN DŽOOV I HANTEROV: Istrage o poreklu belog praha pronađenog u Zapadnom krilu Bele kuće

A.Vojinović

07. 07. 2023. u 07:00

NEMA još odgovora kako se kokain našao u Beloj kući, ali slučaj je izazvao veliku pažnju i burne komentare, ne samo u redovima Bajdenovih protivnika već i u međunarodnoj areni.

ТРАМП ТВРДИ - КОКАИН ЏООВ И ХАНТЕРОВ:  Истраге о пореклу белог праха пронађеног у Западном крилу Беле куће

Foto: AP

Iako skandal danima potresa porodicu predsednika SAD Džozefa Bajdena koja, inače, u trenutku otkrića belog praha nije bila u rezidenciji, šef američke države tek se u sredu kratko oglasio poručivši preko svoje portparolke "da je neverovatno važno da Tajna služba utvrdi kako je supstanca dospela u prostorije Bele kuće i da se situacija ispita do kraja".

Novom laboratorijskom analizom utvrđeno je da je beli prah iz Bele kuće kokain. Službenici iz Tajne službe i FBI su angažovani kako bi otkrili kako je zakonom zabranjena supstanca dospela u službeni deo Bele kuće. Sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer, na konferenciji za medije, odgovarajući na broja pitanja koja su se uglavnom ticala ove afere, samo je ponovila da porodica Bajden nije bila kod kuće kada je kokain pronađen u zapadnom krilu, kojim prolaze i turisti.

Bivši američki predsednik Donald Tramp bio je mnogo direktniji i konkretniji. Nije štedeo reči na račun rivala, sugerišući da kokain pripada Bajdenu i njegovom sinu Hanteru, inače, bivšem zavisniku.

- Da li iko zaista veruje da je kokain pronađen u zapadnom krilu Bele kuće, veoma blizu Ovalnog kabineta, za upotrebu bilo koga osim Hantera i Džoa Bajdena - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži.

On je dodao da će "mediji koji pišu lažne vesti uskoro početi da govore da je količina praha bila veoma mala i da to nije bio kokain, već neki odobreni lek kao što je aspirin i da će priča nestati".

Guverner Floride i Trampov partijski kolega i suparnik na izborima za predsedničkog kandidata republikanaca na izborima iduće godine, Ron Desantis, takođe je komentarisao aferu sa kokainom.

- Mislim da su mnogi od nas verovali da je Bajdenova administracija uprskala na mnogo frontova, ali pretpostavljam da je to sad malo bukvalnije nešto što sam mislio - rekao je Desantis.

Republikanski senator Tom Koton kritikovao je spori rad Tajne službe i upitao da li će odgovorna osoba biti uhapšena.

- Prema javnoj evidenciji, Tajna služba još nije potvrdila gde je u zapadnom krilu pronađen kokain. Pozivam vas da brzo objavite tu informaciju, jer američki narod zaslužuje da zna da li je zabranjena droga pronađena u delu gde se razmenjuju poverljive informacije - napisao je Koton u pismu Tajnoj službi.

Dok američka i svetska javnost nestrpljivo čekaju hoće li nadležni otkriti krivca, pojedini smatraju da postoji velika šansa da se odgovorni nikada neće otkriti.

- Biće veoma teško pronaći vlasnika kesice jer postoji šansa da ga nije snimila nijedna kamera. Osim toga, reč je o veoma prometnom delu Bele kuće - rekao je neimenovani zvaničnik upoznat sa istragom za "Politiko".

Sedativ za kijevsko čudo

I zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na "Tviteru" je prokomentarisao aferu sa kokainom u SAD. "U Beloj kući su pronašli kokain. Izgleda da su umesto F-16 za kijevsko čedo pripremili umirujuće sredstvo", naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!