"MOŽE DA POČNE SVAKOGA DANA, SVAKOGA TRENUTKA" Rusi tvrde - Ukrajina se priprema za drugu etapu kontraofanzive

Novosti onlajn/M.S.

02. 07. 2023. u 09:27

UKRAJINSKE trupe spremaju se da narednih dana pokušaju drugu etapu kontraofanzive velikih razmera u regionu Zaporožja, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, šef pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“.

МОЖЕ ДА ПОЧНЕ СВАКОГА ДАНА, СВАКОГА ТРЕНУТКА Руси тврде - Украјина се припрема за другу етапу контраофанзиве

Foto Tanjug/AP

- Neprijatelj je već spreman za drugu etapu opsežne ofanzive. Može da počne svakog dana, svakog trenutka. Sada pokušavaju da zbune naše obaveštajne podatke, pa su duž cele linije dodira na Zaporoškom frontu oni stalno manevrišu i prebacuju trupe. To se radi kako bi se sakrile lokacije glavnih snaga - rekao je Rogov, prenose "RIA novosti". 

Prema njegovim rečima, neprijatelj može da koncentriše glavni udar za prodor na bilo koji od sektora fronta od pravca Vasiljevskog do Vremevskog.

- U protekle četiri nedelje obavljen je maksimalan broj izviđanja u borbi, ofanzivnih opcija, proboja, proučavanja naše reakcije i interakcije među jedinicama, kao i redovno granatiranje naših pozadinskih područja u cilju gađanja infrastrukturnih objekata – mostovi, transportna čvorišta, štabne jedinice, skladišta sa opremom i municijom, aerodromi - rekao je Rogov.

Ukrajinska ofanziva na južno-donjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu počela je 4. juna, a Kijev je svoj glavni udar usmerio na poslednji od njih. Ukrajina je bacila u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane zapadnom opremom. Vladimir Putin je rekao da Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke, jer nisu postigle uspeh ni u jednom pravcu.


BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona