ZAHAROVA: Nijedan ruski državljanin ne podleže ekstradiciji

Tanjug

28. 06. 2023. u 19:17

NIJEDAN ruski državljanin ne podleže ekstradiciji drugoj zemlji i ima pravo na podršku Rusije u zaštiti od nezakonitih pokušaja krivičnog gonjenja, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА: Ниједан руски држављанин не подлеже екстрадицији

Foto: Profimedia

-Što se tiče pravnog aspekta ekstradicije uopšte, mogu da kažem sledeće: nijedan ruski državljanin ne podleže ekstradiciji drugoj zemlji i ima pravo da se osloni na pomoć Rusije u zaštiti od nezakonitih pokušaja krivičnog gonjenja po krivičnim optužbama, rekla je Zaharova na brifingu, odgovarajući na pitanje u vezi sa izjavama koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država o izručenju osnivača privatne vojne kompanije Vagner Jevgenija Prigožina, prenosi TASS.

Zaharova je istakla da će Rusija sama izaći na kraj sa situacijom posle 24. juna, „bez spoljnih komentatora”.

-Oni koji su hteli da izraze podršku su je izrazili. Oni koji su želeli da pomognu su pomogli. Imaćemo to na umu. Primili smo to k znanju i nećemo zaboraviti, zaključila je ona.

Ranije je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler rekao na brifingu da će Vašington insistirati na izručenju Prigožina ako on uđe u zemlju sa kojom SAD imaju sporazum o ekstradiciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu