"IZDAJA SE NE PRAŠTA!" Mitropolit Kiril poslao jasnu poruku povodom Prigožinovog noža u leđa Rusiji

Novosti online

24. 06. 2023. u 16:42

NAČELNIK odeljenja Ruske pravoslavne crkve za saradnju sa vojskom i policijom mitropolit Kiril pozvao je Jevgenija Prigožina i grupu "Vagner" da stanu.

ИЗДАЈА СЕ НЕ ПРАШТА! Митрополит Кирил послао јасну поруку поводом Пригожиновог ножа у леђа Русији

Foto: Printskrin

Foto: EPA

- Danas bih se obratio Jevgeniju Prigožinu i "vagnerovcima" u ime svih vojnih sveštenika naše crkve koji su od prvih dana sa njima u borbenim redovima - prestanite! Oružana pobuna, izdaja, ubadanje nožem u leđa... Mnogi gresi se opraštaju čoveku, ali ovi gresi – izdaja, državni udar - nisu oprošteni - rekao je mitropolit.

Podsetimo, Federalna služba bezbednosti Rusije pokrenula je postupak protiv šefa privatne vojne kompanije “Vagner“ Jevgenija Prigožina zbog pobune.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da su svi koji su podigli oružje protiv vojske izdajnici i da će preduzeti odlučne akcije protiv njih. Prigožin odgovara da se niko neće predati.

Rusko Ministarstvo odbrane obratilo se ranije pripadnicima "Vagnera", pozvalo ih da pokažu razum i da što pre stupe u kontakt sa predstavnicima Ministarstva odbrane ili snaga bezbednosti. Svima će biti garantovana bezbednost, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)