"BERLUSKONI ĆE OSTATI UPAMĆEN U RUSIJI": Putin se oprostio od bivšeg premijera Italije

Novosti onlajn

12. 06. 2023. u 13:44

RUSKI predsednik Vladimir Putin smatra bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija izuzetnim političarem, istinskim patriotom svoje zemlje, koji je dao veliki doprinos razvoju rusko-italijanske saradnje.

БЕРЛУСКОНИ ЋЕ ОСТАТИ УПАМЋЕН У РУСИЈИ: Путин се опростио од бившег премијера Италије

Foto: Profimedia

U vezi sa smrću Berluskonija, šef ruske države je uputio telegram italijanskom predsedniku Serđu Matareli u kojem je izrazio „najdublje saučešće u vezi sa smrću izuzetnog italijanskog političara“.

- Najvažniji događaji u novijoj istoriji Italije vezani su za ime ovog izuzetnog čoveka. Kao pravi patriota, Silvio Berluskoni je uvek stavljao interese otadžbine iznad svega - rekao je ruski lider.

Prema Putinovim rečima, Berluskoni se „s pravom smatrao prvakom italijanske politike i uživao je visok međunarodni autoritet”.

Prema rečima ruskog predsednika, Berluskoni je „dao zaista neprocenjiv lični doprinos razvoju obostrano korisnih rusko-italijanskih partnerstava“.

- U Rusiji će Silvio Berluskoni ostati upamćen kao dosledan i principijelan pobornik jačanja prijateljskih odnosa između naših zemalja - uverio je Putin.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini