TRAMP PRED VELIKIM ISKUŠENJEM: Sudija koju je postavio nadgledaće njegov slučaj

Novosti onlajn

09. 06. 2023. u 17:17

AMERIČKI okružni sudija Ejlin Kenon, koju je Donald Tramp postavio na tu funkciju, nadgledaće slučaj bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država protiv kojeg je podignuta optužnica za pogrešno rukovanje dokumentima, koja je zadržao nakon što je napustio Belu kuću u januaru 2021. godine.

ТРАМП ПРЕД ВЕЛИКИМ ИСКУШЕЊЕМ: Судија коју је поставио надгледаће његов случај

Foto Tanjug/AP

Ona je prošle godine imenovana za specijalnog istražitelja za pregled materijala zaplenjenog sa Trampovog imanja Mar-a-Lago, a pravni stručnjaci je optužuju da je bivšem predsedniku donela niz ubedljivih pobeda tokom tog postupka, piše ABC njuz.

Ukoliko Tramp bude osuđen, to znači da će Kenon, koju je je on imenovao za okružnog sudiju 2019. godine, biti odgovorna za određivanje njegove, možda čak i zatvorske kazne.

Bivši američki predsednik je ranije saopštio da je protiv njega podignuta optužnica za pogrešno rukovanje dokumentima, koja je zadržao nakon što je napustio Belu kuću u januaru 2021. godine. Ovo je prva federalna optužnica u istoriji SAD protiv nekog od bivših američkih predsednika.

Tramp je naveo da u sudnici u Majamiju mora da se pojavi narednog utorka i poručio da je „nevin čovek“.

U okviru istrage Ministarstva pravde, istražitelji su pre otprilike godinu dana zaplenili oko 13.000 dokumenata sa Trampovog imanja Mar-a-Lago, na Floridi, od kojih je 100 nosilo oznaku poverljivosti.

Pre toga, Trampovi advokati su navodili da su svi takvi dokumenti vraćeni vladi.

Ovaj slučaj predstavlja još jedan pravni izazov za Trampa, protiv kojeg je nedavno u Njujorku podignuta optužnica po 34 tačke u slučaju pokušaja zataškavanja vanbračne afere za vreme kampanje za predsedničke izbore.

Protiv njega se takođe vode istrage u Vašingtonu i Atlanti, koje bi mogle da rezultiraju krivičnim optužnicama.

Specijalni tužilac Smit protiv Trampa vodi istragu o tome da li su on i njegovi saveznici pokušali da ponište pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani aamerički lovci (VIDEO)