PAPA FRANJA OPERISAN I SMEŠTEN U SVOM BOLNIČKOM APARTMANU: Oporavak će trajati nekoliko dana

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

07. 06. 2023. u 19:55

PAPA Franja je operisan i danas popodne je smešten u papskom bolničkom apartmanu na desetom spratu čuvene rimske bolnice Đemeli. Pre operacije šef Odelanja za štampu je već objavio novinarima da se očekuje kako će oporavak trajati nekoliko dana, a otkazane su sve njegove aktivnosti do 18 juna.

ПАПА ФРАЊА ОПЕРИСАН И СМЕШТЕН У СВОМ БОЛНИЧКОМ АПАРТМАНУ: Опоравак ће трајати неколико дана

FOTO: AP/Tanjug

  

Intervencia se odnosi na zahvat laparatomije i urađena je plastika trbušnog zida protezama, a razlog je zatvorena inciziona kila koja se razvila na ožiljku prethodne operacije iz 2021, kada je bila u pitanju divertikularna stenoza debelog creva.

Opearaciju je izveo isti tim koji je pratio Svetog oca već dve godine, od kada je imao prethodnu operaciju na čelu sa profesorom Serđom Alfijerijem.

Predsednik Republike Serđo Matarela uputio je papi Franji pre operacije najbolje želje za dobar ishod intervencije, “italijanski narod blizak vam je sa osećanjima naklonosti i solidarnosti, koju ja u potpunosti podržavam…” Tim željama se prdidružio veliki broj italijanskih zvaničnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DOK SMO MI PEVALI HEJ SLOVENI, ONI SU... Predrag Mijatović objasnio zašto su Hrvati posle raspada SFRJ bili bolji od Srbije u fudbalu