HARI SE POJAVIO U SUDU U LONDONU: Princ svedoči u procesu koji je pokrenuo protiv tabloida

Tanjug

06. 06. 2023. u 12:39

BRITANSKI princ Hari pojavio se danas u sudnici i položio zakletvu u svojstvu svedoka u procesu koji je pokrenuo protiv izdavača tabloida Dejli Miror, optužujući ga za hakovanje telefona i druge nezakonite operacije uhođenja.

ХАРИ СЕ ПОЈАВИО У СУДУ У ЛОНДОНУ: Принц сведочи у процесу који је покренуо против таблоида

Foto: AP

Hari optužuje izdavača Dejli Mirora da je koristio nezakonite tehnike u "industrijskom obimu" da bi došao do željenih rezultata, ali britanskog princa očekuje i unakrsno ispitivanje advokata optužene strane, koja osporava optužbe, prenosi AP.

Princ Hari, 38-godišnji sin britanskog kralja Čarlsa III, biće prvi britanski kraljević još od druge polovine 19. veka koji će biti saslušavan pred sudom.

Pre njega, 1891. godine se u svojstvu svedoka pred sudom pojavio Harijev predak, vojvoda od Klarensa i Avondejla, budući kralj Edvard VII, koji je svedočio na suđenju zbog kockarskog skandala.

Hari se odlučio da pokrene sudski proces i traži odgovornost britanske štampe jer smatra da mediji proganjaju njega i njegovu porodicu.

Izlažući prinčev slučaj pred sudom, Harijev advokat Dejvid Šerborn rekao je da su britanske novine od Harijevog detinjstva koristile hakovanje i podmetanja da bi se dokopale informacija koje bi mogle da iskoriste za senzacionalističke naslovne strane.

Advokat Šerborn tvrdi da su priče o Hariju bile velika inspiracija za britansku tabloidnu štampu koja je sa oko 2.500 članaka pokrivala sve aspekte njegovog života tokom perioda od 1996. do 2011. godine - od povreda u školi, preko eksperimentisanja sa marihuanom i kokainom, do uspona i padova sa devojkama.

- Tabloidima ništa nije bilo sveto ili izvan dozvoljene zone - rekao je advokat princa Harija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SAVIĆ O KOSOVU: Zašto je za nas Srbe mnogo više od teritorije - zavet i sveta zemlja