IZAZOV ZA TRAMPA: Ron Desantis i zvanično u trci za predsednika SAD

Novosti online

24. 05. 2023. u 21:58

GUVERNER Floride, republikanac Ron Desantis, podneo je deklaraciju o kandidaturi američkoj Saveznoj izbornoj komisiji i tako zvanično ušao u trku za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

ИЗАЗОВ ЗА ТРАМПА: Рон Десантис и званично у трци за председника САД

Paul Hennessy/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Desantisa (44) mnogi nazivaju glavnim rivalom bivšeg predsednika Donalda Trampa u borbi za republikanskog kandidata na opštim izborima u SAD, koji će biti održani u novembru 2024. godine. 

Njegova kandidatura se dugo očekivala, a sada se i zvanično prijavio Saveznoj izbornoj komisiji.

Desantis najbolje prolazi kod vrlo konzervativnih birača (34 odsto), dok ga među donekle konzervativnima kao prvi izbor podržava 23 odsto ljudi.

Otprilike polovina republikanskih glasača (52 procenta) smatra da je vrlo verovatno da će Tramp osvojiti stranačku predsedničku nominaciju, još 35 odsto misli da je to donekle verovatno, a samo 13 odsto misli da to nije previše verovatno ili da se sigurno neće dogoditi.

Trampove pristalice imaju daleko više poverenja u njegove šanse - 71 odsto onih koji Trampa nazivaju svojim prvim izborom kaže da je vrlo verovatno da će pobediti, u poređenju sa samo 30 procenata onih koji ga trenutno ne podržavaju.

Donald Tramp nedavno je izjavio da Desantis "ne može da pobedi na izborima, ili prođe nominacije, jer je glasao da se podrije socijalna sigurnost, čak želeći da se podigne starosna granica na 70 godina ili čak više".

U objavi na svojoj društvenoj mreži "Istina" on je naveo još nekoliko razloga zbog kojih smatra da je guverner Floride loš ili nemoguć kandidat.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)