HITNO SAOPŠTENJE KREMLJA: Oglasili se o izjavi šefa ukrajinske Glavne uprave vojnoobaveštajne službe Kirila Budanova

Novosti onlajn

08. 05. 2023. u 14:48

IZJAVA šefa ukrajinske Glavne uprave vojnoobaveštajne službe Kirila Budanova o ubijanju Rusa „u bilo kom delu sveta sve do potpune pobede Ukrajine” još jednom potvrđuje da je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o pokretanju specijalne operacije u Ukrajini bila ispravna, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ КРЕМЉА: Огласили се о изјави шефа украјинске Главне управе војнообавештајне службе Кирила Буданова

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Prema njegovim rečima, izjava Budanova je direktna potvrda toga da Kijev nije samo sponzor, već i organizator terorističke aktivnosti.

Peskov je takođe naglasio da Rusija odlučno osuđuje izjavu šefa ukrajinske vojne Obaveštajne službe i da će pažljivo pratiti reakcije zapadnih prestonica na to.

- Budno ćemo pratiti reakciju evropskih prestonica, kao i Vašingtona. Posebno Vašingtona. Iako, teško je zamisliti da ovakve terorističke izjave iz Kijeva mogu ostati bez osude. Zato danas čekamo te osude - istakao je on.

Portparol je poručio i da će ruske specijalne službe činiti sve što je potrebno kako bi zaštitili Ruse i da niko u to ne treba da sumnja.

Prethodno je Budanov, komentarišući umešanost Kijeva u ubistvo Darje Dugine u intervjuu za „Jahu njuz”, izjavio: "Sve što mogu da kažem je da smo ubijali Ruse i da ćemo ubijati Ruse u bilo kojoj tački sveta, do pune pobede Ukrajine".

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

DRONOVI IZNAD KREMLjA: Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)