SIRENE ODJEKUJU ŠIROM UKRAJINE: Upozorenje na vazdušnu opasnost usledilo nakon navodnog atentata na Putina

Novosti onlajn

03. 05. 2023. u 16:12

NEKOLIKO sati nakon što je Moskva rekla da je osujetila pokušaj ubistva Vladimira Putina, u Ukrajini je pokrenuta uzbuna za vazdušni napad.

СИРЕНЕ ОДЈЕКУЈУ ШИРОМ УКРАЈИНЕ: Упозорење на ваздушну опасност уследило након наводног атентата на Путина

Foto Tanjug/AP

Upozorenje pokriva veći deo centralne i istočne Ukrajine - uključujući glavni grad Kijev.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski trenutno je van zemlje na jednodnevnom putu u Finskoj gde se sastaje sa nordijskim liderima.

Kijev je pokušao dronovima da napadne rezidenciju Vladimira Putina u Kremlju, javila je ranije danas administracija ruskog predsednika, prenosi RIA Novosti.

Rojters prenosi da je visoki zvaničnik ukrajinskog predsednika rekao da Ukrajina nema "ništa sa dronom".

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog je upozorio da se taj navodni događaj koristi kao izgovor za „teroristički napad velikih razmera“.

Tvrdnje Moskve o pokušaju napada na Vladimira Putina naišle su na veliki skepticizam.

BONUS VIDEO: Pošasti postmoderne - Kanadski političari u štiklama vrckaju, sve to snima ministar saobraćaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije