I POSLE 1.000 GODINA: Monarhija u Britaniji funkcioniše bolje od bilo koje alernative

Tanjug

30. 04. 2023. u 21:17

OGROMNA većina Britanaca podržava monarhiju jer ona funkcioniše bolje od bilo koje druge alternative, smatra britanski novinar i pisac Toni Parsons.

И ПОСЛЕ 1.000 ГОДИНА: Монархија у Британији функционише боље од било које алернативе

Foto: Ben Stansall/Pool Photo via AP

On je u autorskom tekstu za list "San" naveo da nasledna monarhija nema smisla, ali da funkcioniše.

-Tokom dugih, teških godina korone, najvažnija javna ličnost u ovoj zemlji bila je kraljica, istakao je Parsons.

Pisac je ukazao da je izjava kraljice Elizabete II "srešćemo se ponovo" imala veću težinu od bilo čega što je rekao tadašnji premijer Boris Džonson.

-Kada nam je kraljica rekla: "Naše ulice nisu prazne. Pune su ljubavi", shvatili smo da je uloga monarha u ovoj zemlji mnogo veća od simbolične, napisao je Parsons.

On je poručio da će novi britanski kralj Čarls "zemlju učiniti zdravijim i srećnijim mestom", što, kako je naveo, ne bi bio slučaj da je na čelu Velike Britanije političar željan moći.

-Krunisanje sledećeg vikenda biće prvo u životu za osobe mlađe od 70 godina. Biće pompe i sjaja, da vam zastane dah. Međutim, kraljevska porodica je više od najveće predstave na svetu, smatra Parsons.

Pisac je dodao da je monarhija oličenje Velike Britanije, te da monarh pruža stabilnost i kontinuitet britanskoj naciji.

On je poručio da ne treba očekivati ukidanje monarhije u Velikoj Britaniji.

-Zato što nakon hiljadu godina, Britanci to i dalje žele, zaključio je Parsons.

U subotu, 6. maja, biće održana ceremonija krunisanja kralja Čarsla Treći koji je na tom mestu nasledio svoju majku kraljicu Elizabetu Drugu nakon njene smrti prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!