POLJSKA ZAPLENILA ZGRADU RUSKE ŠKOLE: Čeka se rekacija zvanične Moskve

Novosti online

30. 04. 2023. u 14:28

AMBASADA Rusije u Varšavi spremna je za svaku odluke Moskve nakon što su poljske vlasti zaplenile zgradu ruske škole u Varšavi, saopštio ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev.

ПОЉСКА ЗАПЛЕНИЛА ЗГРАДУ РУСКЕ ШКОЛЕ: Чека се рекација званичне Москве

Foto Tanjug

- Odluke se donose u našem centru. Kako naše rukovodstvo odluči, tako će biti - rekao je on ruskim medijima, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost prekida diplomatskih odnosa.

Diplomata je takođe rekao da su zaposleni u školi pri ruskoj ambasadi angažovani na selidbi opreme iz zgrade koju su zaplenile poljske vlasti.

- Zvanično ćemo poslati protestnu notu, nakon završetka vikenda u utorak. Danas i sutra su slobodni dani - rekao je ambasador.

On je saopštio i da će škola pri ruskoj ambasadi nastaviti sa radom 10. Maja, samo u drugoj zgradi.

Poljske vlasti su 1. marta prošle godine najavile početak procesa zaplene nekretnina u Varšavi, za koje se smatra da su u „nelegalnom posedu Rusije“. Reč je o zgradama u ulici Keleckoj 45, gde se nalazi škola, i u ulici Sobjeski 100, gde su ranije živele ruske diplomate, a sada zgrada nije naseljena i potreben joj je remont.

Ranije je dopisnik Sputnjika javio da su predstavnici gradskih vlasti u Varšavi u pratnji policije stigli ispred zgrade škole pri ruskoj ambasadi. Nakon što su ruske diplomate odbile da otvore vrata, policija je razvalila kapiju i ušla unutra. Na lice mesta stigao je i ruski ambasador Sergej Andrejev. Zamenik ambasadora je rekao da su poljske vlasti dale rok zaposlenima u školi da do 18 sati napuste zgradu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM - Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)