"MOSKVA NE ODBIJA PREGOVORE" Lavrov - Razgovori o ukrajinskoj krizi mogući samo ako se budu poštovali interesi Rusije

Novosti onlajn

07. 04. 2023. u 14:06

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija nije protiv održavanja pregovora po pitanju ukrajinskog konflikta, ali da su oni mogući samo u slučaju ako se budu poštovali interesi Rusije.

МОСКВА НЕ ОДБИЈА ПРЕГОВОРЕ Лавров - Разговори о украјинској кризи могући само ако се буду поштовали интереси Русије

FOTO: Tanjug/AP

- Više puta su i predsednik i drugi predstavnici Ruske Federacije govorili da Moskva ne odbija pregovore, ali da oni mogu biti isključivo na osnovu poštovanja naših interesa, zakonskih interesa, kao i naših zabrinutosti - rekao je on.

- Kada neki međunarodni stručnjaci i predstavnici pojedinih zemalja pokušavaju da predstave inicijativu sa ciljem da Rusiju natera da sedne za pregovarački sto - to zapravo predstavlja simptom situacije koja je nastala kao rezultat linije Sjedinjenih Država o uspostavljanju potpune hegemonije u međunarodnim odnosima. Trebalo bi da se radi o tome na kojim principima će se zasnivati novi svetski poredak koji nam je svima potreban umesto jednostranog svetskog poretka, odnosno svetskog poretka jednog hegemona - naglasio je Lavrov.

Kako je rekao, tvrdnje Zapada da trenutno nije vreme da se borbena dejstva u Ukrajini obustave i pokrenu pregovori predstavlja „beskrupulozan trik“

Govoreći o Prehrambenom sporazumu Lavrov je rekao da se deo koji se odnosi na ukidanje ograničenja na izvoz ruskog đubriva uopšte ne sprovodi, štaviše, situacija se pogoršava.

Takođe je rekao i da je Rusija dala saglasnost da se sporazum produži za 60 dana, ali će nakon isteka tog perioda razmisliti da li je on uopšte svrsishodan. Lavrov je dodao i da će Rusija sarađivati sa Katarom i Turskom po pitanju izvoza žita mimo tog sporazuma.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SNIMCI POSLE EKSPLOZIJE: Kafić u Sankt Peterburgu u kojem je nastradao ratni izveštač i 30 osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima