BRITANCI SE OGLASILI O SITUACIJI U BAHMUTU: Rusi osvojili zapadnu obalu reke Bahmutka - ugrožena ključna ukrajinska ruta za nabavku

Tanjug

07. 04. 2023. u 10:12

BRITANSKO Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ruska vojska osvojila zapadnu obalu reke Bahmutka, ugrožavajući ključnu ukrajinsku rutu za nabavku, u pokušaju da povrati kontrolu razorenog istočnog grada Bahmuta.

БРИТАНЦИ СЕ ОГЛАСИЛИ О СИТУАЦИЈИ У БАХМУТУ: Руси освојили западну обалу реке Бахмутка - угрожена кључна украјинска рута за набавку

FOTO: Tanjug/AP

- Rusija je nastavila da napreduje i do sada je vrlo verovatno napredovala do centra grada. Ukrajinska glavna ruta za nabavku 0506 ka zapadu grada je verovatno ozbiljno ugrožena. Ruska redovna vojska, u kojoj su i jedinice vazduhoplovstva, verovatno je utvrdila oblast i Rusija ponovo efikasno koristi artiljeriju u tom sektoru. Realno je da su Vagner i rusko Ministarstvo odbrane pojačali saradnju - navelo je britansko ministarstvo na Tviteru.

Osnivač ruske vojne privatne kompanije Vagner Jevgenij Prigožin je 3. aprila rekao da se vijori ruska zastava nad upravnom zgradom Bahmuta, navodeći da je u pravnom smislu grad pod kontrolom ruskih snaga.

 

BONUS VIDEO: 

SNIMCI POSLE EKSPLOZIJE: Kafić u Sankt Peterburgu u kojem je nastradao ratni izveštač i 30 osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)