"KINA JE OZBILJNA DRŽAVA": Kremlj o mogućnosti uticaja Zapada na Peking

Novosti onlajn

07. 04. 2023. u 13:28

KINA je ozbiljna država sa suverenim stavom i ne menja svoje mišljenje pod spoljnim uticajem, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona Pekingu i njegov pokušaj da navede kineskog predsednika Si Đinpinga da promeni stav o sukobu u Ukrajini.

КИНА ЈЕ ОЗБИЉНА ДРЖАВА: Кремљ о могућности утицаја Запада на Пекинг

Foto: Tanjug/AP photo

- Kina je veoma ozbiljna, velika država, sa svojim suverenim stavom. I to je vrlo ozbiljan stav, koji se formira na ozbiljan način. I to nije zemlja koja tako brzo pod spoljnim uticajem menja svoje stavove - rekao je Peskov novinarima.

Portparol Kremlja je istakao da su kontakti francuskog i kineskog lidera veoma važni i da su pažljivo pratili saopštenja nakon tog susreta.

Peskov je dodao da su Rusija i Kina povezane sopstvenim odnosima: „Veoma je bogat kompleks tih odnosa. I to je ono na šta smo pre svega usredsređeni“.

Francuski lider je doputovao u državnu posetu Kini u sredu, zajedno sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen. Predsednik Kine Si Đinping je u četvrtak razgovarao s Makronom, a jedna od važnih tema razgovora s evropskim političarima je bilo rešavanje ukrajinske krize.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO: 

SNIMCI POSLE EKSPLOZIJE: Kafić u Sankt Peterburgu u kojem je nastradao ratni izveštač i 30 osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu