RUSKI SUD ZAPLENIO IMOVINU FOLKSVAGENA: Odgovor na tužbu auto giganta iz NJižnjeg Novgoroda

I.S.

20. 03. 2023. u 23:01

SUD u Nižnjem Novgorodu zaplenio je imovinu nemačkog proizvođača automobila u Rusiji kao odgovor na tužbu bivšeg ruskog partnera Folksvagena (VV) - kompanije GAZ, automobilskog preduzeća i krupnog proizvođača teretnih vozila i vojne tehnike.

РУСКИ СУД ЗАПЛЕНИО ИМОВИНУ ФОЛКСВАГЕНА: Одговор на тужбу ауто гиганта из Њижњег Новгорода

Foto Shutterstock

GAZ je zatražio od suda da poništi raskid ugovora o montaži i naloži Folksvagenu da plati kaznu od 15,6 milijardi rubalja (190 miliona evra), javio je Interfaks, pozivajući se na materijale suda.

Kako je prenela nemačka državna agencija DPA, ruski proizvođač automobila, poznat u sovjetsko vreme po proizvodnji automobila Volga, do prošle godine je bio proizvodni partner VV-a u Rusiji.

Nekoliko modela VV i Škoda sastavljeno je u fabrici u Nižnjem Novgorodu. Pošto su američke sankcije protiv GAZ-a stupile na snagu u maju, VV se zvanično povukao iz koprodukcije i ponudio otpremnine radnicima u fabrici.

Proizvodnja, kao i u fabrici VV u Kalugi, 150 kilometara južno od Moskve, obustavljena je ubrzo nakon početka rata u Ukrajini. Nedavno je postalo poznato da nemački proizvođač automobila pregovara o prodaji svoje fabrike i druge imovine u Rusiji.

Kao mogući kupac razmatrana je automobilska grupa Avilon. Međutim, takve transakcije mora da odobri ruska vlada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GOVORILI SU MI DA SE NE UDAJEM ZA SRBINA Turkinja Dilara našla je sreću sa Aleksandrom - jedan naš običaj još joj je čudan