TURSKI ZVANIČNIK TVRDI: Amerika i Velika Britanija žele produžiti ukrajinski sukob, uporno sprečavaju sastanak Putina i Zelenskog

Novosti online

06. 03. 2023. u 08:42

SAD i Velika Britanija su zainteresovane da se maksimalno produži ukrajinski sukob, zbog čega se protive naporima turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da organizuje sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, izjavio je za Sputnjik član Saveta za bezbednost i spoljnu politiku pri predsedniku Turske Čagri Erhan.

ТУРСКИ ЗВАНИЧНИК ТВРДИ: Америка и Велика Британија желе продужити украјински сукоб, упорно спречавају састанак Путина и Зеленског

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Oni (SAD i Velika Britanija) ne žele da se Zelenski i Putin sastanu sa Erdoganom, ne žele da vide njihovu zajedničku fotografiju. Oni žele maksimalno dug rat, ne razmišljaju o budućnosti Ukrajinaca, ne razmišljaju o miru - rekao je Erhan.

- Samo Erdogan ima pristup i Putinu i Zelenskom. Mislim da on može da pronađe način da se organizuje njihov sastanak. Nije važna zajednička fotografija, već postizanje konkretnih rezultata. Prvi konkretni rezultati će, naravno, biti prekid vatre, a nakon toga će, možda, biti moguće postići kompromis, posle diplomatske trgovine - rekao je Erhan.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je 24. februara u telefonskom razgovoru sa Vladimirom Zelenskim rekao da je Turska spremna da doprinese rešavanju situacije u Ukrajini.

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!