ZELENSKI O SITUACIJI U DONBASU: Jedna od najtežih i najbolnijih bitaka

P. Z. S./unian.net

05. 03. 2023. u 23:35

U DONBASU jedna od najtežih bitaka, bolna i teška. Ovo je rekao predsednik Vladimir Zelenski u večernjoj video poruci.

ЗЕЛЕНСКИ О СИТУАЦИЈИ У ДОНБАСУ: Једна од најтежих и најболнијих битака

FOTO: AP/Tanjug


On je napomenuo da je prva nedelja proleća još jedna nedelja kada su ukrajinski vojnici i svi koji pomažu u odbrani države još više približili ukrajinsku pobedu – odbili su juriš, uništili okupatora, podrili neprijateljske položaje i logistiku, zaštitili granice i gradove.

-Danas bih posebno istakao hrabrost, snagu i nepobedivost vojnika koji se bore u Donbasu. Jedna od najtežih bitaka. Bolna i teška. 93. odvojena mehanizovana brigada „Hladni jar“, 77. odvojena aeromobilna brigada, motorizovana pešadijska brigada, 5. odvojeni jurišni puk, a takođe i naši pripadnici nacionalne garde, graničari, 3. operativna brigada (Azov) Nacionalne garde, Donjecki, Luganski, Kramatorski granični odredi i sastavni odredi „Dozor“, „Voljin“, „Černjihov“, – naglasio je predsednik Ukrajine.

Foto Tanjug/AP

On je zahvalio svima koji brane državu na Bahmutskom, Ugledarskom, Avdejevskom, Severskom, Svatovskom, Limanskom i Zaporoškom pravcu.

Zelenski je zahvalio volonterima koji pomažu vojsci da održi stabilnost, lekarima, medicinskim sestrama koji spasavaju živote i zdravlje vojnika.

-Već se spremamo za novu nedelju – biće novih rezultata za Ukrajinu, naglasio je predsednik.



SITUACIJA U DONBASU

Osvajači nastavljaju napredovanje u pet pravaca fronta u Donjeckoj i Luganskoj oblasti – Kupjanski, Limanski, Bahmutski, Avdejevski i Šahtjorski.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona