"USTAO IZ MRTVIH" NA SOPSTVENOJ SAHRANI: Telo izvukli iz ruševina, porodica i doktori zanemeli od šoka (FOTO)

Novosti online

23. 02. 2023. u 18:48

NAKON što je razorni zemljotres pogodio Tursku i Siriju 6. februara, poginulo je više desetina hiljada ljudi, a mnogi su ostali živi zakopani ispod ruševina.

УСТАО ИЗ МРТВИХ НА СОПСТВЕНОЈ САХРАНИ: Тело извукли из рушевина, породица и доктори занемели од шока (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Ali jedna priča iz Sirije nakon razornog potresa sve je ostavila u čudu. Navodno muškarac po imenu Ahmed al-Magribi, stanovnik Sirije, bio je u gradu Ataribu u Siriji u trenutku kada je grad pogodio zemljotres.

 - Bio je mrtav i njegovo telo je ostalo ispod ruševina, ali se posle dva dana navodno vratio u život. Njegovo telo je izvađeno iz ruševina, a lekari su ga držali u hladnjači dva dana kako bi porodica mogla da ga identifikuje. Prilikom identifikacije je ustanovljeno da je to Ahmed - pišu mediji.

Porodica je telo odnela na groblje da bi ga sahranila, ali je tamo odjednom njegovo srce navodno počelo da kuca i telo je počelo da se mrda. Članovi porodice su bili šokirani kada su videli ovaj prizor i Ahmed je ponovo primljen u bolnicu.

Doktori su takođe ostali u šoku kada su videli Ahmedovo stanje. Kako navodi Daily Star, rekli su da je Ahmed jedan od retkih kome je srce prestalo i ponovo počelo da kuca.

U razornim potresima u Turskoj i Siriji poginulo je oko 50 hiljada ljudi, dok je više od milion ljudi zadobilo povrede.

U ove dve zemlje 6. februara 2023. godine dogodio se zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihtera. Ubrzo nakon toga, zemljotres jačine 7,6 stepeni Rihterove skale pogodio je istu oblast, i tom prilikom izazvao je dodatnu štetu.

(SD)

BONUS VIDEO:

TUŽNA SLIKA IZ SVEMIRA: Satelitski snimci lokacija u Turskoj u blizini epicentra zemljotresa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere