"OVAJ ČOVEK IMA OGROMNE PROBLEME" Si pod budnim oko Zapada mora da bira: Investicije ili Rusija?

Novosti Onlajn

09. 02. 2023. u 08:25

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden tvrdi da je prošlog leta upozorio kineskog predsednika Si Đinpinga da će zapadne investicije u zemlju biti zaustavljene ukoliko Peking podrži Moskvu u sprovođenju specijalne vojne operacije u Ukrajini.

ОВАЈ ЧОВЕК ИМА ОГРОМНЕ ПРОБЛЕМЕ Си под будним око Запада мора да бира: Инвестиције или Русија?

Foto: Profimedia, AP

Ovu verziju američki lider izneo je u sredu u intervjuu američkoj televizijskoj kući Pi-Bi-Es.

Govoreći o Si Đinpingu, Bajden je rekao: „Ovaj čovek ima ogromne probleme. On ima i veliki potencijal. Ali za sada, u ekonomiji mu ne ide baš najbolje“.

Američki lider je takođe rekao: „Svi su očekivali da će Kina biti u potpunosti zajedno sa Rusijom po pitanju Ukrajine“. Po Bajdenovom mišljenju, to sada nije slučaj.

- U stvari, zvao sam ga u leto da kažem: Ovo nije pretnja, ovo je primedba. Pogledajte šta se desilo Rusiji. 600 američkih korporacija je napustilo Rusiju – od Mekdonaldsa do Eksona (Mobil) - nastavio je Bajden.

Prema rečima američkog lidera, on je kineskom predsedniku rekao sledeće: „Uvek ste mi govorili da su vam potrebni dobri odnosi sa Sjedinjenim Državama i Evropom kako bi oni investirali u Kinu. Pa ko će ulagati u Kinu ako vi budete učestvovali u tome?“.

Portparol Stejt departmenta je krajem decembra 2022. godine rekao da je administracija Vašingtona zabrinuta zbog razvoja odnosa između Rusije i Kine. Kako je naglasio ovaj zvaničnik, Vašington pomno prati akcije Pekinga u pogledu mogućnosti pružanja vojne pomoći Moskvi i u zaobilaženju sankcija.

BONUS VIDEO: TRENUTAK OBARANjA KINESKOG BALONA - Projektil "Sajdvajnder" pogađa balon iznad Atlantika

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu