ZEMLJOTRES U TURSKOJ SRAVNIO BOLNICU SA ZEMLJOM: Pacijenti i lekari zatrpani ispod ruševina (VIDEO)

Novosti Onlajn

06. 02. 2023. u 07:44

DVA jaka zemljotresa na dubini od 10 kilometara na samoj granici Turske i Sirije napravili su pravu pustoš.

ЗЕМЉОТРЕС У ТУРСКОЈ СРАВНИО БОЛНИЦУ СА ЗЕМЉОМ: Пацијенти и лекари затрпани испод рушевина (ВИДЕО)

Foto: AP

Hiljade građana je ostalo bez krova nad glavom, spasioci tragaju za mrtvima čiji broj se trenutno meri stotinama, a predviđanja ukazuju da će ih biti preko hiljadu, ako ne i desetine hiljada povređenih.

Veliki broj građana je i dalje zatrpan u ruševinama zgrada.

Prema prvim preliminarnim procenama, oko 130 zgrada je totalno urušeno na jugu Turske, dok je taj broj u Siriji zasad nepoznat, ali se broj poginulih sa prvo 23 povećao na više stotina.

U gradu Šanlirufa na jugu Turske u zemljotresu kompletna bolnica se urušila i pokopala pod ruševinama bolesne, lekare i medicinsko osoblje.

Strahuje se da je veliki broj mrtvih pokopan pod tonama betona, ali spasioci ne odustaju od nade da ima i preživelih koji su zarobljeni u nekim džepovima.

Na mesto pada bolnice stigla je i mehanizacija i spasioci, koji su se priključili građanima da pokušaju da pronađu žive i povređene.

Turske vlasti uputile su apel svetskoj javnosti da je svaka pomoć dobrodošla da se ljudi spasu.

BONUS VIDEO: KATASTROFALNE POSLEDICE ZEMLjOTRESA - Najmanje hiljadu poginulih na istoku Avganistana

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)