MILANOVIĆ O NEMAČKIM TENKOVIMA U UKRAJINI: Neće se tamo bolje provesti nego prošli put

Novosti online

30. 01. 2023. u 18:09

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović ponovo je danas govorio o ratu u Ukrajini i stanju u hrvatskoj vojsci i poručio da je, kako je naveo, "ovo što kao kolektivni Zapad radimo (u Ukrajini) nemoralno", da je njegov zadatak da Hrvatsku drži dalje od toga, jer bilo kakvo učešće u tome je, ističe, smrtno opasno.

МИЛАНОВИЋ О НЕМАЧКИМ ТЕНКОВИМА У УКРАЈИНИ: Неће се тамо боље провести него прошли пут

Foto: EPA/FILIP SINGER

Milanović je u Petrinji na ispraćaju novog kontigenta hrvatske vojske u misiju NATO u Litvaraniji, rekao da je protiv da se Ukrajini šalju bilo kakva ubojna sredstva, jer to produžava rat.

- Koji je cilj? Raspad Rusije, promena vlasti? Govori se i o kidanju Rusije. Ovo je manično. Mi i Srbi smo se manje mrzili. Kod nas je bio puno strašniji rat nego u Ukrajini. Protiv toga sam da se šalju ubojna sredstva - kazao je Milanović. 

Pitao je koji je cilj ovog rata i odgovorio da je to rat protiv nuklearne sile koja ratuje u drugoj zemlji.

- Da li postoji konvencionalan način da se pobedi takva zemlja? Ko plaća cenu? Evropa, Amerika plaća najmanje - izričit je hrvatski predsednik.

Rusima je, naveo je ovo kao Meksiko ili kao Kanada.

- Ovo je stvarno i opasno - rekao je Milanović.

Kaže da nijedan američki tenk neće otići godinu dana u Ukrajinu.

- Sve nemačke tenkove ćemo tamo poslati - rekao je i istakao da se nemački tenkovi u Ukrajini "neće bolje provesti tamo nego prošli put".

Komentarišući izjavu poljske poslanice da Rusiju treba raskomadati, Milanović ističe a Rusija nije napala Poljsku i da neće, jer je, kaže, preslaba.

- Ovo je duboko nemoralno što radimo kao kolektivni Zapad. Nemački tenkovi će još homogenizovati Ruse. I Kinu. Moj je zadatak je samo da se maknemo od toga, da ne budemo cirkuske pudlice. Bilo kakvo učešće u tome je smrtno opasno. Mislite da sam ja ruski čovek? Jesam ja isporučio Rusima Agrokor? - upitao je Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije