NAJNOVIJE VESTI O SITUACIJI U UKRAJINI: Putin otkrio Erdoganu šta Kijev radi

Novosti online

16. 01. 2023. u 15:36

UKRAJINSKE vlasti intenziviraju neprijateljstva uz podršku zapadnih zemalja, kazao je ruski predsednik Vladimir Putin tokom telefonskih razgovora sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ О СИТУАЦИЈИ У УКРАЈИНИ: Путин открио Ердогану шта Кијев ради

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

- Vladimir Putin je skrenuo pažnju na destruktivnu liniju kijevskog režima, koji se oslanja na intenziviranje neprijateljstava uz podršku zapadnih sponzora, koji povećavaju obim prebačenog naoružanja i vojne opreme - navodi se u saopštenju na sajtu Kremlja.

Napominje se da je Putin odluku kijevskih vlasti da odbiju da prihvate predlog o prekidu vatre za period pravoslavnog Božića ocenio kao licemerje.

Ranije je objavljeno da Erdogan planira da održi telefonske razgovore sa kolegama iz Rusije i Ukrajine, Vladimirom Putinom i Vladimirom Zelenskim, kako bi razgovarali o inicijativi za otvaranje humanitarnog koridora.

Šefovi država razmotrili su napredak u implementaciji sporazuma o žitu. Pored toga, predsednici su razgovarali o Siriji, a takođe su potvrdili nameru da razvijaju saradnju dve zemlje, uključujući i projekat gasnog čvorišta.

BONUS VIDEO: Ovo je hotel u kom su napadnuta srpska deca u Sarajevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!