ISLAMISTI ZAUZELI PROTIVTERORISTIČKI CENTAR: Uzeli taoce, evo šta traže od vlade Pakistana

Tanjug

18. 12. 2022. u 16:55

ISLAMISTIČKI militanti su danas zauzeli protivteroristički centar u oblasti Banu na severozapadu Pakistana i uzeli taoce da bi pregovarali sa centralnom vladom.

ИСЛАМИСТИ ЗАУЗЕЛИ ПРОТИВТЕРОРИСТИЧКИ ЦЕНТАР: Узели таоце, ево шта траже од владе Пакистана

Foto: Profimedia/Ilustracija

Portparol policije oblasti Banu Muhamed Naseb saopštio je da je ceo kompleks opkolila policija, prenosi Rojters.

Dvojica policijskih službenika, koji su dali izjave pod uslovom da ostanu anonimni, su rekli da otmičari traže od Vlade Pakistana bezbedan prolaz u susedni Avganistan, gde vladaju talibani, blizak njihovim radikalnim stavovima.

Prema navodima jednog od njih, oko 15 ekstremista je zauzelo centar, razoružalo osoblje i zadržalo pet ili šest talaca.

Pretpostavlja se da su u pitanju islamisti iz Pokreta pakistanskih talibana (TTP), koji su bliski avganistanskim talibanima, ali ta informacija za sada nije potvrđena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)