LUKAŠENKO I PUTIN U PONEDELJAK U MINSKU: Razgovori o odbrani i vojnoj industriji

Novosti onlajn

16. 12. 2022. u 11:22

PREDSEDNICI Belorusije i Rusije Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin sastaće se 19. decembra u Minsku.

ЛУКАШЕНКО И ПУТИН У ПОНЕДЕЉАК У МИНСКУ: Разговори о одбрани и војној индустрији

Foto AP

- Na poziv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, predsednik Rusije Vladimir Putin će 19. decembra otputovati u radnu posetu Belorusiji. Tokom sastanka planirano je da se razgovara o ključnim pitanjima daljeg razvoja rusko-beloruskih odnosa, strateškog partnerstva i savezništva, s akcentom na integracionu saradnju u okviru Savezne države Rusije i Belorusije, kao i o aktuelnim temama međunarodne i regionalne agende - saopštio je Kremlj.

Glavna tema – ekonomija

Po rečima predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, glavna tema predstojećeg sastanka sa Putinom u Minsku biće ekonomija, a razgovaraće se i o saradnji u sferi odbrane i vojne industrije.

- Na predstojećem sastanku razgovaraćemo o strateškim pitanjima, pre svega u sferi ekonomije. Razgovaraćemo i o vojno-političkoj situaciji oko naših država. Naravno, nećemo izostaviti ni pitanje vojnoindustrijskog kompleksa, kao ni pitanje odbrambene sposobnosti i bezbednosti. Međutim, najvažnije pitanje je ekonomija - precizirao je beloruski lider.

Kako je dodao, tokom sastanka sa Putinom analiziraće se i „problemi na najvišem nivou, koji zahtevaju hitna rešenja“.

- Svi su direktno povezani sa razvojem ekonomije, stabilnošću finansijskih sistema i blagostanjem građana - objasnio je Lukašenko.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)