RAT u Ukrajini ušao je u 291. dan. Sekretar za nacionalnu bezbednost Ukrajine Aleksej Danilov rekao je juče da je Kijev, u slučaju da se nastave raketni napadi na ukrajinsku teritoriju, spreman da uzvrati istom merom i napadne rusku teritoriju. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao je da će Rusija štititi svoje nacionalne interese svim raspoloživim sredstvima.

Komentari (9)

Aksiom

11.12.2022. 08:20

Interesantno je da se do sada niko nije ozbiljno zauzeo za trazenje diplomatskih rešenja i prekida sukoba , pa čak ni pod pretnjom obema stranama.

Walter Pravicek

11.12.2022. 09:07

Udruženi narodi-skupina bogatih država sa mogučim davanjem veta,te siromašni,koji tek asistuju.I troše pare siromaka iz svojih država,te niso kažnjavani,jer ne znaju pravilno parkirati razkošna kola,a kuči magare sa dvokolicom.Eto,i oni bi nekako prisilili na dogovore u p pregovore o prekinitvi pucanja?I to veliku Rusiju i razbijeno,skoro uništeno Ukrajinu?Možda Ukrajinu,ako bi svi prestali davati oružje,te ostale stvari osim hrane,i sanitetskih potrebština,Rusiju nikako,nikada.

Walter Pravicek

11.12.2022. 09:35

Slovenački tenkovi T 55 S snimljeni u Ukrajini,dati svih 28!A mi nemamo ništa veliko,jaku,da branimo Sloveniju.I takvo je po pisanju portala u barem 20 ćlanica EU!Tko nema u glavi ima u peti kaže Slovenska poslovica!Da su bar tražili vagone kukuruza,pšenice ili takvih dobrina za uzvrat.O ne,mi imamo,mi dajemu Zelenskom glumcu i još ptride municija,mi poklanjamo.A Ruski bumerang če dostiči i do Ljubljane!

Vukashin

11.12.2022. 11:02

Те Т-55-ице им неће дуго потрајати на бојном пољу, колико год да су их модернизовали. А сама чињеница да су тај модел послали Украјинцима, показује у колико очајном стању је њихова војска, кад прихвата све и свашта. А други закључак је да је запад много зарадио на овом братоубилачком рату и људској трагедији коју је сам режирао.

bl

11.12.2022. 11:07

Mislim da bi Rusi trebali sjesti i dobro razmisliti sta zele. Braniti narod u Donjecku im nesto ne ide od ruke i pored najsavremenijeg (bar oni tako tvrde) PVO a Ukri polako ruse i po Krimu i Rusiji. Ako osnovno nisu u stanju, neka batale sve i postede bar sopstveni narod bijede. Mucno je vise ovo pratiti. Najavis sistematsko unistavanje odredjenog podrucja (da se civili evakuisu jer konstantno tvrde da je to jedini razlog sporog napredovanja), poravnas i ides dalje. Ovako mi sve vise lice na Zelenskog- svaki dan sve vise kukaju i pozivaju se na neku pravdu.

Gaga

11.12.2022. 14:26

Ovi Rusi su veće budale od nas ,i dalje objašnjavaju neobjašnjivo i dodvoravaju se kome više budaletine jedne , što ako ne mogu da reše , što su počinjali, Povucite se IDIOTI jedne ne brukajte se više.

Marsovac

11.12.2022. 18:07

Skoro sve sto izadje iz Americkih usta je laz .Nemoze se im vjerovati nista.Ukrajincima odaju polozaje i vreme je da se pocnu gadjati seteliti a da negvorim o pozadini i konvojima koji dovoze naoruzanje.Vjerujem da Rusi znaju za posiljke ali ih ne tuku iz nekih razloga.To se mora tuci i zajedno sa udarima na pozadinu sirom Ukrajine je jedini nacin da ostvare svoj cilj.

vladimir

11.12.2022. 20:54

Da vam "olakšam" - bude li Krim istog momenta će biti ugrožen London, Berlin, Njujork, Vašington, Los Andjeles ....imate VEČNI "pozdrav"!